Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Η κόρη του Τατάρ επιμένει ότι το δίπλωμα είναι αληθινό...

tatar-daughter.jpg

Η κόρη του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ersin Tatar, Canev Tatar, επέμεινε την Πέμπτη ότι το δίπλωμα που απέκτησε από το διαβόητο πλέον Πανεπιστήμιο Υγείας και Κοινωνικών Επιστημών της Κύπρου (KSTU) είναι αληθινό.

Η Τατάρ αναγκάστηκε να βρεθεί σε άμυνα μετά την αποκάλυψη ότι είχε λάβει δίπλωμα από το KSTU το 2022 για τη συμμετοχή της σε "πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης", με το KSTU και γενικότερα τον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του βορρά να έχει βυθιστεί σε κρίση τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, ενώ το KSTU και πολλοί προσκείμενοι σε αυτό φέρονται να εμπλέκονται στην πλαστογράφηση πιστοποιητικών διπλωμάτων, η Τατάρ επιμένει ότι το δίπλωμά της είναι αυθεντικό

Σε ανάρτησή της στο Facebook, εξήγησε ότι αποφοίτησε από το University of the Arts του Λονδίνου το 2015, προτού γράψει μια σειρά από παιδικά βιβλία μεταξύ 2016 και 2019.

Πρόσθεσε, "μετά την περίοδο της πανδημίας μέχρι σήμερα, κάνω διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες και δραστηριότητες προσανατολισμένες στην προσωπική ανάπτυξη τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά στο δικό μου στούντιο."

Εξέφρασε την "απογοήτευσή" της για το γεγονός ότι το KSTU "απασχολεί την ατζέντα τον τελευταίο καιρό", λέγοντας ότι είχε φοιτήσει στο πανεπιστήμιο "με κόπο και χρόνο και εμπιστοσύνη".

"Ενώ η υποτιθέμενη ακυρότητα του πιστοποιητικού που έλαβα σε αντάλλαγμα της σκληρής δουλειάς μου είναι στην ημερήσια διάταξη, ουσιαστικά, ως πολίτης, υποφέρω όπως και άλλοι φίλοι μου που ολοκλήρωσαν κανονικά το μάθημα", είπε.

Η ίδια πρόσθεσε: "Αισθάνομαι πολύ προσβεβλημένη και θυμωμένη για τις αβάσιμες και ανυπόστατες κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον μου, δεδομένου ότι είμαι συγγενής του Προέδρου."

"Θα ήθελα να δηλώσω ότι παρακολούθησα τα απαιτούμενα μαθήματα, τις παρουσιάσεις, τις εργασίες και τις εξετάσεις στο πλαίσιο του εν λόγω ακαδημαϊκού έτους."

Πρόσθεσε στην ανάρτησή της μια σειρά από screenshots του Whatsapp που περιείχαν συνομιλίες με άλλους φοιτητές και καθηγητές σχετικά με τις εργασίες του μαθήματος, καθώς και ένα screenshot ενός email που εστάλη με συνημμένη μια παρουσίαση PowerPoint ως απόδειξη ότι όντως μελετούσε εκείνη την περίοδο

Άλλα screenshots περιελάμβαναν μια παρουσίαση PowerPoint που είχε υποβάλει στο πλαίσιο μιας ομαδικής εργασίας, καθώς και το πιστοποιητικό πτυχίου της από το University of the Arts London και το πιστοποιητικό διπλώματος από το KSTU.

Πολλές από τις υψηλού προφίλ συλλήψεις που έγιναν σχετικά με το "σκάνδαλο των πλαστών διπλωμάτων" του Βορρά έχουν συνδεθεί με το KSTU.

Ο πρώην "υπουργός παιδείας" Kemal Durust φέρεται απέκτησε με απάτη συνολικά 926.286TL (27.451 ευρώ) από το KSTU "προσποιούμενος ότι πούλησε αγαθά και υπηρεσίες στο πανεπιστήμιο με 19 τιμολόγια που ανήκαν σε έξι διαφορετικές εταιρείες", ενώ η σύζυγός του Meray Durust φέρεται να απέκτησε πλαστό δίπλωμα από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Ο πρόεδρος της Αρχής Πιστοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης του Βορρά (Yodak) Turgay Avci και το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου Mehmet Hasguler κατηγορούνται ότι πήραν δωροδοκίες ενώ η ιατρική σχολή του KSTU υπέβαλε αίτηση για διαπίστευση.

Οι κ.κ. Durust, Avci και Hasguler βρίσκονται όλοι υπό εγγύηση, ενώ η Meray Durust έχει εν τω μεταξύ διοριστεί σε νέα θέση στο δημόσιο τομέα.

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή