Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] "Εποικοδομητική" συνάντηση του Holguin με τον Χριστοδουλίδη...

Holguin-Christodoulides-Christos-photo-2-960x720.jpg

Η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Maria Angela Holguin, χαρακτήρισε τη συνάντηση της Τετάρτης με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη "εποικοδομητική"

"Όπως είπα μετά την πρώτη μου επίσκεψη στην Κύπρο, ακούω τους πάντες, από τις ομάδες της κοινωνίας των πολιτών μέχρι τους ανθρώπους που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Έχω συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις και η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι θέλουν να προχωρήσουν μπροστά", δήλωσε ο Holguin μετά τη συνάντηση διάρκειας μιάμισης ώρας στο προεδρικό μέγαρο.

"Μακάρι οι ηγέτες να άκουγαν τους ανθρώπους στους οποίους μιλάω. Θα συνεχίσω το έργο μου, όπως έκανα τις προηγούμενες ημέρες με συναντήσεις σε όλη την Ευρώπη, καθώς και στη Μόσχα και στην Ουάσινγκτον

"Ελπίζω ότι οι ηγέτες θα δουν την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας και θα κάνουν τα πάντα για να προχωρήσουν μπροστά", δήλωσε ο Holguin.

Μετά τη συνάντησή της με τον Χριστοδουλίδη, κατευθύνθηκε προς το βορρά για συνομιλίες με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ

Η επόμενη συνάντηση της Holguin με τον Χριστοδουλίδη θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου, μία ημέρα πριν από την αναχώρησή της από την Κύπρο.

Μετά τη συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε ότι το περιεχόμενο των επισκέψεων της Holguin που προηγήθηκαν αυτής στο νησί "συζητήθηκε και αναλύθηκε διεξοδικά"

Τη Δευτέρα συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Hakan Fidan στην Άγκυρα

Τον Απρίλιο επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Συνοχής Elisa Ferreira, και τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Josep Borrell.

Στον απόηχο του τελευταίου γύρου συνομιλιών με τον Χολγκουίν, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν εξελίξεις που θα επιτρέψουν αισιοδοξία για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Στο πασχαλινό του μήνυμα, ο Πρόεδρος επανέλαβε ότι παρά τις προκλήσεις που θέτει η τουρκική πλευρά, προτεραιότητά του είναι η επανέναρξη των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου του ΟΗΕ.

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα και/ή της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή