Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Ανασκόπηση εστιατορίου: Pasta Strada, Λευκωσία...

rest1-4.jpg

Η ίδια η ιδέα που έχουμε για τα εστιατόρια έχει αλλάξει βαθιά και ίσως ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια. Παλιά βγαίναμε έξω να φάμε, τώρα μένουμε κυρίως μέσα και παραγγέλνουμε

Δεν μου αρέσει απαραίτητα ο νέος τρόπος, όπως δεν βρίσκω τον εαυτό μου ακριβώς άνετο με την ψηφιακή εποχή ή τη μουσική παγίδα, αλλά ο κόσμος βαδίζει σε νέες κατευθύνσεις σε κάθε πτυχή της ζωής μας... και συχνά είναι να βουλιάξεις ή να κολυμπήσεις!

Η παραγγελία φαγητού στο σπίτι, τουλάχιστον στα δικά μου βιβλία, πρέπει να τηρεί τρεις επιτακτικούς πυλώνες, δηλαδή την ποικιλία, τη συνέπεια και την ταχύτητα.

Τούτου λεχθέντος, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μέρος στη Λευκωσία από το Pasta Strada!

Όπως πιθανώς μπορείτε να μαντέψετε, το μέρος επικεντρώνεται σε ένα και μόνο πράγμα, το απόλυτο comfort food, αυτό που είναι απλό, οικείο και τελικά ικανοποιητικό: τα ζυμαρικά. Υπάρχουν όμως και σαλάτες και σούπα τους χειμερινούς μήνες

Το πρώτο Pasta Strada άνοιξε πριν από περίπου δύο χρόνια στην Αγλαντζιά. Ένα μικρό ταπεινό μαγαζάκι σε έναν πολυσύχναστο δρόμο έγινε γρήγορα ένα από τα βασικά σημεία εστίασης της πρωτεύουσας, όσον αφορά το takeaway και το delivery, τόσο που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο άνοιξαν άλλα δύο μαγαζιά, ένα στον Άγιο Δομέτιο και ένα στα Λατσιά

Ας πάμε πυλώνα με πυλώνα, με πρώτο την ποικιλία. Check! Ο κατάλογος είναι τεράστιος και οι επιλογές σχεδόν άπειρες, αν σκεφτεί κανείς ότι κάθε διαθέσιμο ζυμαρικό μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του

Τούτου λεχθέντος, η σύστασή μου είναι να επιμείνουμε σε ό,τι είναι διαθέσιμο.

Το The One with The Steak περιλαμβάνει λωρίδες μοσχαρίσιου φιλέτου, μανιτάρια, κόκκινο κρεμμύδι, αποξηραμένα κράνμπερις, σάλτσα Worcestershire και νιφάδες τσίλι και είναι must, με τα κράνμπερις να προσθέτουν μια πινελιά απροσδόκητης γλυκύτητας σε ένα μάλλον χορταστικό πιάτο.

Μιλώντας για χορταστικό, έχω επίσης αδυναμία στο Pastitsio Mafia, με μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, φρυγανιά, μαϊντανό και κρεμώδη, σχεδόν αφρώδη, μπεσαμέλ. Κάπου μεταξύ της πολύ ιταλικής pasticciata που είναι δημοφιλής στα νότια της χώρας και του κατεξοχήν ελληνικού και κυπριακού παστίτσιο, μια αποκάλυψη!

Είστε περισσότερο πουριτανοί; Μη φοβάστε, γιατί η ιταλική καρμπονάρα, πιστή στο πρωτότυπο, αν όχι για τη χρήση μπέικον αντί για το άπιαστο guanciale, και η μεθυσμένη μπολονέζ, με μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, κρεμμύδι, βότκα και παρμεζάνα, δεν θα ήταν εκτός τόπου και χρόνου στην Ιταλία, και αυτό το λέει ένας πραγματικός Ιταλός

Δεύτερος πυλώνας, η συνέπεια. Κάθε παραγγελία που έχω κάνει στο Pasta Strada, και υπήρξαν πολλές τον τελευταίο χρόνο, ήταν πεντακάθαρη. Ποτέ ένα λάθος, ποτέ μια κακή μέρα στην κουζίνα. Τα ίδια τα ζυμαρικά ήταν πάντα al dente, σφιχτά στο δάγκωμα, κάτι που δεν είναι εύκολο επίτευγμα για ένα μαγαζί του οποίου τα πιάτα έχουν χρόνο αναμονής μέχρι να τα απολαύσεις.

Και μιλώντας για χρόνο αναμονής, φτάσαμε στον τελευταίο πυλώνα, την ταχύτητα. Ομολογουμένως, το γεγονός ότι ζω σε κοντινή απόσταση από το υποκατάστημα της Αγλαντζιάς μου επιτρέπει να παίρνω τις παραγγελίες μου άμεσα, εξαρτώμενο μόνο από τις οδηγικές μου ικανότητες και το επίπεδο της όρεξής μου.

Ωστόσο, οι φήμες λένε ότι το Pasta Strada έχει μερικές από τις πιο γρήγορες και αποτελεσματικές υπηρεσίες παράδοσης στη Λευκωσία.

Οι δρόμοι έχουν μνήμη και φήμη, ειδικά όταν πρόκειται για takeaways και παραδόσεις. Μπορώ να βεβαιώσω ότι η σκληρά κερδισμένη φήμη του Pasta Strada για ένα σταθερό, ανακουφιστικό και τελικά προσιτό μέρος.

VITAL STATISTICS

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Ιταλικά, ζυμαρικά

ΠΟΥ Λεωφόρος Λάρνακος 109, 2102 Αγλαντζιά, Λευκωσία, ή οδός Αριστείδου 34, 2370 Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία, ή Αγίου Γεωργίου 5, 2231 Λατσιά, Λευκωσία

ΠΟΥ Δευτέρα έως Σάββατο από τις 11.15π.μ. έως 11μ.μ., Κυριακή κλειστά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 77773031

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΣ Όλα τα πιάτα ζυμαρικών από 6.50 έως 8.50

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή