-
.
- English
Του Ανδρέα Κουγιάλη
Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήμουν σίγουρη τι να περιμένω στο Kaji. Το ενθουσιασμένο άλλο μου μισό ανυπομονούσε να πάει, αλλά αυτό με έκανε μόνο πιο ανήσυχη. Οι χώροι έχουν μια διακόσμηση με σκοτεινό θέμα και συνήθως το βράδυ γίνεται μια εκδήλωση με μουσικό θέμα, προσελκύοντας ένα πιο ζωηρό κοινό που μπορεί να συγκεντρωθεί στο μπαρ. Οι επιλογές στα τραπέζια επιτρέπουν πιο χαλαρή συζήτηση, με τη γενική διάθεση να συνεχίζει να είναι αισιόδοξη.
Παρά τις επιφυλάξεις μου, εξεπλάγην ευχάριστα. Ένα μεξικάνικο και ιαπωνικό fusion bar, το concept περιλαμβάνει την παραγγελία αντικειμένων ανά τεμάχιο - με τα tacos να αποτελούν εξαίρεση, καθώς έρχονταν με περισσότερες από μία μερίδες
Ως εκ τούτου, καταλήγετε με μια σειρά από μικρότερα πιάτα. Φοβόμουν ότι αυτό θα σήμαινε ότι θα πεινούσα στο τέλος της βραδιάς, αλλά στην πραγματικότητα, τα πιάτα ήταν πολύ πιο νόστιμα από ό,τι περίμενα και αρκετά χορταστικά (αν και παραγγείλαμε tacos και ένα μπολ ρύζι)
Το προσωπικό ήταν απίστευτα ευγενικό και εξυπηρετικό. Πρέπει να είναι το μοναδικό εστιατόριο στο οποίο έχω πάει και το οποίο ρωτάει αν οι πελάτες έχουν κάποια αλλεργία ή ευαισθησία στα τρόφιμα, αντί να το αφήνει απλώς στα άτομα να το πουν.
Ξεκινήσαμε με το harumaki θαλασσινών, ένα νόστιμο γεμιστό ιαπωνικό spring roll που περιλαμβάνει γαρίδες, χτένια, τυρί κρέμα και ponzu aioli. Το harumaki ήρθε με ένα εκπληκτικά πλούσιο βάθος γεύσης, καθώς τα συστατικά συγχωνεύονταν σε ένα τραγανό εξωτερικό και ένα αλμυρό εσωτερικό.
Το ρύζι ήταν απογοητευτικά χοντροκομμένο και κολλώδες, αλλά τα σουβλάκια άγριων μανιταριών που περιγράφονται ως "anticucho" ήταν θεϊκά. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι τα μανιτάρια θα μπορούσαν να έχουν τόσο υπέροχη γεύση, αλλά η μαγεία του σεφ έκανε τα άγρια μανιτάρια μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή στο Kaji, καθώς είχε μείνει μόνο μια περιορισμένη ποσότητα διαθεσιμότητας και εξαντλήθηκε γρήγορα. Τα μανιτάρια ήταν γλυκά, πλούσια, γευστικά και είχαν ένα πάχος που θύμιζε κρέας κοτόπουλου.
Όσον αφορά τα τραγανά τάκος τόνου, ήταν χορταστικά αλλά έκαναν αυτό που έγραφε η ετικέτα. Ήταν σίγουρα νόστιμα αλλά δεν είχαν τη δημιουργικότητα και τη μοναδικότητα που κουβαλούσε το μεγαλύτερο μέρος του μενού.
Πειραματιζόμενοι με το rib-eye, μείναμε έκπληκτοι από την επίδραση της σάλτσας εσπεριδοειδών, που προσέδιδε ένα ζωηρό λάκτισμα στο βάθος του κρέατος, σε συνδυασμό με τους ηλιόσπορους, που χρησίμευαν για να εμπλουτίσουν την υφή, ένα στρώμα τραγανότητας.
Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε τα χτένια με mignonette μήλου. Δεν ξέραμε τι να περιμένουμε με αυτόν τον συνδυασμό, και σκέφτηκα ότι ίσως το μήλο δεν θα μου καθόταν καλά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν πραγματικά πεντανόστιμο. Τα χτένια είχαν μια απαλότητα, με τις γεύσεις να παντρεύονται τόσο καλά μεταξύ τους και την πικάντικη σάλτσα που τα συνόδευε να προσφέρει μια αντίθεση, που μπήκαμε στον πειρασμό να παραγγείλουμε κι άλλα.
Το Kiji διαθέτει επίσης πολύ μοναδικά κοκτέιλ, τα οποία δεν τολμήσαμε να δοκιμάσουμε, αλλά σίγουρα φαίνονταν ελκυστικά - και δημοφιλή.
ΒΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Μεξικάνικη Ιαπωνική Σύντηξη
ΠΟΥ Canakkale (Δαρδανελίων) 16, Λεμεσός
ΠΟΥ Παρασκευή και Σάββατο: 17:30-11:30μμ, Κυριακή και Δευτέρα 13:30-11:30μμ, Τρίτη κλειστά, Τετάρτη 5-11μμ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 25 351919
ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΣ Είδη κυρίως μεταξύ €5 και €10
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail
Πηγή